Sider

lørdag 19. oktober 2013

Strikkagenser i ull og alpakka

Endelig ferdig med ein strikkagenser i ull og alpakka, satser på at den vil holde mottakeren god og varm gjennom barnehagevinteren. For ei tid tilbake gjorde eg nemlig ein byttehandel, fikk masse fine jakker og kle til prinsessa, mot to strikkagensara til to barnehageprinsesser. No er den eine ferdig og nr to er på pinnane :-)
 
Gensaren er strikka i Drops Lima eit garn som består av 65 % ull og 35 % alpakka, så satser på at det skal bli godt og varmt. Har til og med vaska den i maskinen på ullprogram, for å sjekke om det går. Var litt nærvøs når eg skulle hente ut gensaren, siden det står handvask på den, heldigvis kom den ut like stor som før :-)
 
 
Fargane er brun og rosa, tenkte det var greit med litt mørke fargar siden det skal være en barnehagegenser, samtidig som eg er veldig glad i den fargekombinasjonen.

 
Prinsen fikk være modell, i tillegg fikk eg då sjekka om størrelsen var ok. Siden ho som skal ha genseren er omtrent like stor som prinsen min. Mønsteret er fra http://www.pickles.no/
Eg har brukt størrelse 6 år, fordi eg veit at eg strikker mykje fastare enn oppskriftene tilseier på Pickles.

 
Baksiden.
Gensaren er også strikka med rundfelling, noko eg er veldig glad i, så slipper en å montere armer :-)

 
Gensaren skal også vere med på oktoberutfordringen til Pinnekroken
"Noe som varmer"
 
Ha ein fin lørdag.

6 kommentarer:

 1. Åh, så nydelig den var! Super byttehandel for den heldige mottakeren i hvert fall ;)

  SvarSlett
 2. Det blei ein kjempefin genser og eit godt byte.

  SvarSlett
 3. For en skjønn gutt du har! Jeg blir helt satt ut av det lure smilet. Kjekt at han stiller som modell. Den fine genseren kommer mer til sin rett da. Så lurt å bytte! Ressursvennlig for begge parter.

  Ha en strålende søndag!

  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg sliter med størrelsene til pickles, og har glemt at jeg burde strikke litt større så de rekker lengre.. Strikket en enkle jakke i 2år til ei på 2 år, den passet dukken hennes:P Kjedelig...burde vel sett det men! Uansett,flott genser! Ser veldig myk og deilig ut:)

  SvarSlett
 5. Den såg kjempe god ut - prinsen din er ei god modell.
  Ein fin genser som kommer godt med i lange tider. ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...