Sider

søndag 14. desember 2014

Strikka ullsokker i str 43

Eg har egentlig aldri likt å strikke sokker, utruleg langdrygt og kjedelig, og når en er ferdig med en så er det berre å starte på en til heilt lik :-( 
I tillegg så har eg vært så heldig å ha ei bestemor som har strikka sokker til meg, og andre i familien. Så når eg mista bestemor mi føltes det plutselig heilt annerledes å strikke sokker. Eg finner det faktisk litt kjekt og ikkje minst gir det meg en god følelse å strikke sokker mens eg tenker på alle dei gode minnene eg har etter bestemor mi. Ho betydde så uendelig mykje for meg. Derfor føltes det også plutselig veldig viktig å kunne strikke sokker. Eg trur ho ville ha blitt stolt om ho såg restultatet av sokkane mine.  



Så derfor bestemte eg meg for å strikke sokkar i julegave til en onkel av meg, som er heilt umulig å finne gave til. Eg veit at han er glad i ullsokker og bestemor strikka mange par til han oppigjennom åra, og siden ho ofte fikk igjen sokker med hull, veit eg at dei blir brukt også. 


Har brukt Bittmis oppskrift på raggsokker med forsterka hel, og vart veldig fornøgd med passformen. Har brukt garnet Robust, som er et mjukt og godt garn med 40% ull, 38 % courtelle og 22 % nylon.


Dette blir definitivt ikkje siste paret med sokker eg strikker.


Litt vanskelig å få et godt bilde som viser forsterka hel, men syns det virka som en veldig grei måta å strikke hel på. Samtidig som eg håper at det gjer at den holder lenger før det blir slitasjehull. 


Ha en fin og minnerik kveld. 

3 kommentarer:

 1. Du har vært riktig flink, og jeg er sikker på at Inga hadde vært stolt av deg, det vet jeg hun var, før du strikket sokker. :-) God førjulsklem fra farmor :-)

  SvarSlett
 2. Heldige onkel som får heimestrikka sokkar! ;)
  Eg har ikkje likt å strikka sokkar sjølv; som du seier - ferdig med ein, så må det strikkast ein til... Det er kjekkast når føtene ikke er så store :)

  SvarSlett
 3. Onkel blir nok kjempeglad for sokkane og ikkje minst fordi du har strikka dei sjølv. Bestemor hadde blitt kjempestolt, det er eg sikker på.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...