Sider

onsdag 26. mars 2014

Vimpelgenser

 
Endelig vart gensaren ferdig, det var ikkje ein dag for tidlig. Vart ganske så fornøgd tilslutt også, heldigvis, gensaren er nemlig strikka nesten tre ganga. Første gangen strikka eg feil mønster og størrelse, andre gangen bomma eg på størrelsen igjen, men alle veit at alle gode ting er tre og gensaren er ferdig forhåpentligvis i rett størrelse.
 
 

 
Mange ser nok at genseren ligner på Pickles sin vimpelgenser, og har heilt rett. Det var her problemet starta, eg har funne ut (etter å ha prøvd to av pickles sine oppskrifter) at eg ikkje kan strikke etter deira oppskrifter. Dei strikker så laust at størrelsen aldri blir som den skal for min del, og kun kan brukast som inspirasjon.
På gensaren her har eg brukt mønsteret til vimplane, men ellers så har eg rekna meg fram til masketall og korleis eg skulle strikke gensaren sjølv. 
Eg har strikka gensaren i drops sitt limagarn, som er ull og alpakka, i fargane brunt og rosa, med pinne nr 4,5. 
Gleder meg til å levere gensaren til eigaren, som har måtte vente alt for lenge, og håpar at gensaren passer i størrelse (ca str 2 år). 

5 kommentarer:

 1. Den vart kjempefin, veldig fint strikka.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Oi! Superfin genser! Det mønsteret er så kult!

  SvarSlett
 4. Etter det jeg kan bedømme er størrelsen fin nå. Alt passer sammen og ser harmonisk ut. Det er en nydelig genser! Lima er et godt garn, synes jeg. Det er vel slik "alle gode ting er tre" denne gangen da.

  Ha en strålende torsdag!

  Klem

  SvarSlett
 5. Nydelig genser - og en flott variant av vimpelgenseren til picklesjentene. Liker veldig godt fargekombinasjonen din =)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...