Sider

tirsdag 18. november 2014

En liten blånisse

Prinsen trenger strengt tatt ikkje fleire huer, men han er med på trampett, og til årets juleshow skal dei kle seg ut som blånisser. Som ekte strikkemamma, måtte eg då berre strikke ei ekte blånissehue. I tillegg er årets julekalender på NRK Månetoppen, og då passer blånissehua ekstra godt. Prinsen var i alle fall meget fornøgd.
 
 
Har brukt orginalgarnet, månetoppengarn på hua. En tråd lysblå og en tråd mørkblå sammen, deretter er hua tova, så den er meget god og varm. Veldig greit ute når det er kald, mulig i varmaste laget når en skal turne inne. 


 
Prinsessa måtte få prøve hua ho også, men ho var mest opptatt av å kikke ned i sviskemosglasset, i håp om at det ikkje skulle være tomt.

 
 

 
Hua er strikka fram og tilbake på tjukke pinner, får så å bli sydd sammen med madrassting.
Sjølve toveprosessen er ganske skummel, for tover en for masse er det vanskelig å gjere noko med det i etterkant. Eg begynte derfor forsiktig med 40 grader og kun hua i maskinen. Den tova, men langt i fra nok. Så fikk den en omgang i tørketrommelen, men fortsatt var den veldig stor. Så då putta eg den i maskinen på ny, 40 grader og sammen med ei dongribukse. Då tova den veldig bra, i overkant bra rett og slett. Trudde faktisk eg måtte strikke ei ny, men klarte å dra hua tilbake i posisjon. Pjuh

 
Til hua kjøpte eg 200 gram garn og brukte nøyaktig 130 til hua. Så får vi sjå kva resten av garnet skal brukast til, målet er jo å bruke opp det eg kjøper :-)
 
Ha en fin kveld.

3 kommentarer:

 1. Blånisseluer slår alltid an! Og de er jo veldig søte også, da:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så tøff e de var, både han som skal ha lua, og "prøvekaninen" Jeg strikket for noen år siden hele blånisse settet til dukkene som tante Britt hadde da hun var liten, fire sett, som har satt i en stol her på stua. Nå har jeg pakket de vekk, de bare samlet støv. tenker du husker de Cecilie. Ha en fin dag. Klem farmor.

  SvarSlett
 3. Så fin nissehue du har strikka og som alltid flotte modeller inni hua.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...