Sider

fredag 21. september 2012

Strikka Pippi-genser

Hææ... har du strikka enda en ullgenser ??
 
 
Jaja, den var no grei nok den da :-)

 
Har sett på dette mønsteret lenge og tenkte det ville bli fint til min lyse prins.
Veldig fornøgd med resultatet.

 
Genseren er strikka i Nepalgarn fra dropsdesign, og eg var meget fornøgd med valget, heilt til min bestemor så fint sa; "Kvit genser til en liten gutt? Håper den kan vaskast i maskina?"
Æhh... ups, det hadde eg ikkje sjekka og fann fort ut at nei, gensaren kan kun vaskast for hand :-/
Lite å gjere med det no, eg er uansett fornøgd, han trenge no ikkje bruke den som leikegenser.

 
Mønsteret på pippi-genseren fann eg på www.dropsdesign.no sine sider. Har kun gjort litt forandringar fra mønsteret. I følge mønsteret skulle eg begynne på halsen og strikke ned, eg begynte heller nede og strikka opp. På bolen har eg også latt vere å auke, slik som mønsteret sa, fordi eg heller ville ha ein rett variant. Syns genseren vart vid nok uten å auke.

 
Det var kjedelig mange trådar å feste, men heldigvis hadde eg fornuft nok til å gjere det med en gang og vart ferdig. Ti poeng til meg for det :-)

 
Ha ein fin kveld.

6 kommentarer:

 1. Så fin den blei passa perfekt til prinsen, den kan du vere fornøgd med.

  SvarSlett
 2. Den vart kjempefin!
  Har du ikkje ullprogram på vaskemaskina di? Det kan brukast som håndvask og er som oftast meir skånsomt enn håndvask der ein må løfte tunge våte strikkaplagg.... Her i huset går all ull i vaskemaskina enten det er superwash eller ikkje.

  SvarSlett
 3. Vasker alt av ull på ullvask i vaskemaskina :) Nepal, også, det har funket fint så langt :)

  SvarSlett
 4. Flott genser! Min erfaring er at kaldt ullprogram i maskin er veldig skånsomt og greit, så jeg vasker stort sett alt ulltøy der. Max 30 grader. men obs obs! Alle maskiner vasker ulikt, og hvis din maskin begynner å dra på årene, så er det lurt å være litt skeptisk og teste først, med et plagg du ikke er så redd for.

  SvarSlett
 5. Genseren er så fin til prinsen din! La han bruke den og ta bryet med håndvask om det trengs. Ser du får mange anbefalinger om maskinvask. Det går sikkert også greit. De små vokser så fort så det er ingen ting å spare på. Bruk!

  God søndag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...