Sider

torsdag 11. juli 2013

Lilla prinsessekjole :-)

Prinsessekjole til en liten frøken som lar vente på seg. Heldigvis så er det berre ca ei veke igjen til ho må ut, om ho vil eller ei. Har prøvd å fortelle prinsessa, at gjester bør kjenne sin besøkelsestid ;-) Noko ho definnitivt velger å overhøyre. Hem...
Har også prøvd å lokke ho med lovnad om gratis kost og losji, fine strikka og heklakjoler, heimesydd lappeteppe og kle, men ingen ting ser ut til å friste. Tydlig at en ny liten sjef kommer til oss snart ;-)
 
Jaja, kjolen under var koslig å hekle, gikk veldig fort, med tykt garn og heklekrok nr 4,5. Strevde litt med å forstå oppskrifta i starten, noko eg ofte føler eg gjere med dropsoppskrifter, men når eg først kom i gang så gikk det veldig greit. Oppskrifta finn du her (BabyDROPS 20-20 by DROPS Design).
 
 
Siden eg har en veldig kjedelig betennelse i venstre handa, prøver eg så godt eg kan å ligge unna strikkepinnane (noko som er vanskelig, strikkeabstinensane er kraftige). Fann derfor ut eg måtte prøve å hekle en kjole, for då bruker en jo høgrehanda :-) (Løsningsorientert ;-)
Garnet var noko eg hadde liggande, drops lima 65 % ull og 35 % alpaca.
Veldig fornøgd med garnet og fargane, greit å ikkje berre ha rosa :-)

 
Skjørte delen er hekla med halvstavar, mens overdelen er fastmasker. Har også hekla eit lite belte/band til å ha i livet.

 
Egentlig er eg ein treknappar person, syns det ser så naturlig og fint ut, men hadde ingen som passa så då enda eg opp med å sette i to lillaglitter knappar. Ein blomst og ein sommarfugl, vart veldig fornøgd med det også :-) Ei kvar prinsesse bør glitre litt :-)
Ha ein fin dag :-)

5 kommentarer:

 1. søt liten kjole, likte godt fargane ilag =)

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole. Vær forsiktig med skuldra di. Selv synes jeg det er lettere å hekle med dårlig skulder enn å strikke. Lykke til med ho som kjæm.
  Klem

  SvarSlett
 3. Skikkeleg søt hekla kjole, fine fargar som passa i lag.

  SvarSlett
 4. Kjempefin kjole. Det blir en nydelig liten prinsesse. Lykke til, du har nok ikke vært bestemt nok, når du skulle "lure" hun ut. Syns nok hun har det bra der hun er. Jeg har hatt koselig besøk av Eivind og Inger Lise og ett vennepar i dag. De kom med båter fra Ålesund, og reiste videre til Rugsund for ikke lenge siden. Skulle hilse dere, og ønske lykke til. Klem farmor.

  SvarSlett
 5. Søt heklakjole til den vesle prinsessa! Lykke til med fødselen! Spennende tider!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...