Sider

torsdag 17. april 2014

DIY Garnkake

I dag skulle vi i bursdag, (tru det eller ei, men det var bursdag nr 5 på seks dager), og eg må innrømme at eg begynte å gå tom for gaveideer. Heilt til eg kom på at eg hadde sett eit bilde av ei garnkake en gang på internett, fann såklart ikkje igjen bildet, men har laga fleire bleiekaker og tenkte at det sikkert fungerte å bruke litt samme prinsippet.
 
 

 
Kjøpte derfor et familien, 14 nøster garn og to ulike typar strikkepinnar (eine var korte strømpepinner og det andre paret var rundpinner på 30 cm). Så fann eg ei papplate som eg dekte med aluminiumsfolie.

 
Bladet rulla eg sammen og brukte som stammen i kaka, for så å dandere garnnøster rundt. Banda holder nøstene fint på plass og er med på å pynte kaka. Innimellom nøstene stakk eg nedi strikkepinnane. På bildet under ser du eine typen, dei andre er på baksida.  

 
Denne kaka er kjempe enkel å gjere så dyr eller så billig som ein vil. Ved å putte eit eller fleire blad i midten, dyre garnnøster, meir pynt som fleire typar strikkepinnar og ein kan også ha små poser med knappar som pynt.

 
I denne kaka er det ein del garn fra Spar kjøp og nokon nøster fra Sandnes garn. Pinnane er bambus, då eg veit mottaker helst strikker med det.

 
Så er det berre å pynte med celofan og servere kaka :-)

4 kommentarer:

 1. Så lur gave, likte ideen din.

  SvarSlett
 2. Så fin bursdagspresang! Denne skulle jeg likt å få. Den perfekte gave til en ivrig strikker.

  Fortsatt god påske!

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempegave! En sånn kake hadde jeg blitt kjempeglad for :)
  God påske!

  SvarSlett
 4. For en fin gave til en strikker! Dekorativt og morsomt å få!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...