Sider

lørdag 27. september 2014

Strikkasokker og garnhamstring

Når det kommer til garn så er eg akkurat som en liten hamster. Kjøper og lagrer, pynter litt med det og liker å tenke på alle prosjekta eg kan lage med garnet. Problemet er ofte at eg ikkje får så god tid til å lage noko som eg trur, og plutselig kommer det nye fristelser i garn og eg hopper på det istedet for det som ligger heime. Sist tida her eg gått gjennom lageret, skrive opp kva eg har og ikkje minst kor mykje eg har i gram. Må innrømme at eg vart litt sjokkert over mengden, og hadde en liten avtale med meg sjølv om ikkje å handle meir garn før eg har brukt opp litt. Begynte derfor på eit par ullsokker til prinsessa.
 


Garnet er arwetta classic 80% superwash mrino wool, 20 % nylon. Brukte pinne nr 2,5 og ei oppskrift på dropsdesign sine sider. Garnet er veldig godt å strikke med og sokkane vart mjuke og gode. I oppskrifta sto det 12 til 18 mnd, og siden prinsessa er 14 mnd, tenkte eg det ville passe, men sokkane er dessverre alt for store. Kunne rekt opp og strikka dei litt mindre, men heller strikke nye enn å rekke opp ;-) Så disse tenkte eg gi vekk til ei anna prinsesse som forhåpentligvis passer dei :-)

 
Så har eg altså gjort det eg ikkje skulle, nemlig kjøpt litt nytt garn ;-)
Prinsen ønska seg nemlig ny hue til vinteren og då må man jo strikke ei, i tillegg så hadde favoritt strikkebutikken min Sy med oss fått inn det spennande garnet med refleks i, og sist men ikkje minst har eg jo minska garnlageret med heile 28 gram med dei sokkane. Då er det jo lov å kjøpe nytt garn, det andre garnet kan eg berre lagre litt til, så hamsteren i meg :-)
 
 


Garnet med og uten blitz, trur dette blir ei varm og god hue som i tillegg er ganske praktisk i høst og vintermørket :-)
 

 
 
Ha ein fin helg hilsen hamsteren ;-)

3 kommentarer:

  1. Skal tro hvem du slekter på der ? Det var som jeg skulle skrevet det selv. Det verste er det blir vist overført til stoff også, har jo aldri det "rette" stoffet når jeg begynner på ett nytt prosjekt. Du er flink, sokkene blir nok passelig, prinsessa vokser så fort. Ha en fin helg i ruskeværet. Klem farmor :-)

    SvarSlett
  2. Vi er nok mange hamstere, som samler på garn. I går bestilte jeg noen bunter Arwetta, nydelige farger kom i posten allerede i dag! Tror faktisk en av de er samme farge som du har brukt i sokkene her:) og før jeg la dem vekk i garnkassen, rakk tanken om å la de ligge litt til pynt, å streife meg. Men tror ærlig talt ikke resten av familien min synes garnnøster er noe å dekorere skjenken med;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...