Sider

mandag 27. juni 2011

Symaskin = trøbbel

Hobbyrommet er pålangtnær ferdig, men har iallefall fått rydda såpass at eg kan sy litt. Eg fikk symaskin for leeeeenge siden og har siden den gang hatt ein illusjon om å bruke den masse. Planane var uendelige, men det eine misslykka forsøket etter det andre har lagt ein dempar på motivasjonen.

I dag tenkte eg å gjere eit nytt forsøk på å bli venner med den.
Har hatt så lyst på viplar til rommet til Theo. I første omgang ville eg ha nokon i papir til å dekorere døra hans. Der var det kun ein enkel søm, sikksakksøm, som skulle til. Burde vore super enkelt.

Som vanlig så var ikkje eg og denne stripeisen av ei maskin enige. Den harka å hompa avgårde, krølla tråen og ødela papiret. Blafrepapiret mitt, ahhh..... så fustrerande.
Denne gangen nekta eg å gi opp, papiret var allerede ødelagt så då var det berre å prøve vidare. Heilt plutselig og utan nokon grunn (som eg kan sjå iallefall) gikk det :-)

5 vimplar var klare, og eg hadde sydd dei :-) Du hendelse, eg var over meg av glede, heil til neste problem. I oppskrifta sto det: pass på at du lagar plass til tråden oppe, dvs at ein ikkje syr heilt opp. Eg hadde (faktisk) fulgt oppskrifta, men det var ikkje berre å ta tråden gjennom. Tråen ville ikkje rikke seg. Vel eg hadde faktisk klart å sy fem trekantar, og då nekta eg å stoppe her. Mange forsøk vart prøvd til eg kom på, eg har jo heklenål :-)


Ingen problem å få tråden igjennom med heklenål.

Vimplane på plass. (burde venta til dagslys med å ta bilde, men ærligtalt når eg har klart å sy noko så må det visast, og det med det samme.)

Er fornøgd :-)


Litt nærbilder av papiret, Blafre design :-)
Ha ein fantastisk fin kveld :-)
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Hehe:) Kanskje vi må ha oss en sykveld eller to i høst ;) Men vimplene ble kjempefine de :)

  Klem, Hanne

  SvarSlett
 2. Takker, ja en sykveld eller to hadde vore kjempe koslig :-)

  SvarSlett
 3. Ska sei, vimplane blei riktig fine dei. Du veit øvelse gjer meister.

  SvarSlett
 4. Wow, stilig! Genialt å sy med dette herlige papiret! Her snakker vi prosjekt etter mitt kaliber, selv om jeg kan forstå at det kan bli vanskelig selv om det ser enkelt ut ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...